Over G.C. Verweij & Zn.

Shovel 1979Op 1 juni 1979 werd ons bedrijf als een eenmanszaak opgericht door Gerrit Verweij. Het bedrijf startte als loon-grondverzet bedrijf. Met een Werklust WG30 begon het bedrijf aan haar eerste grote werk, het uitvoeren van de meest uiteenlopende werkzaamheden bij de bouw van het metro station bij het Centraal Station te Amsterdam. Daarnaast was het bedrijf ook actief in de agrarische sector. In  januari 1991 werd G.C. Verweij & Zn. een V.O.F., sinds 2015 heeft G.C. Verweij en Zn. een B.V. structuur.

G.C. Verweij & Zn. is gespecialiseerd in verhuur van shovels met kraanarm met een maximale haakhoogte van 28 meter en roterende verreikers tot 46 meter, welke voornamelijk worden ingezet in de woning-betonbouw.

Het machinepark bestaat uit  shovels, een Takeuchi 5 ton midi kraan en roterende verreikers en een zwenklader. De  shovels zijn uitgevoerd met slangbreukbeveiliging en lastmomentbeveiliging waardoor ze geschikt zijn voor de kraanarmfunctie. Alle machines zijn Aboma gekeurd.

DirkSinds 1 januari 2009 bestaat de directie uit Dirk Verweij, sinds mei 1984 werkzaam als machinist in het bedrijf, en Jacqueline Verweij.

Wij hebben een aantal vaste medewerkers. Daarnaast maken wij gebruik van gekwalificeerde collega machinisten. Al onze medewerkers zijn in het bezit van TCVT diploma (hijsbewijs boven de 10 ton meter), VCA diploma en BHV certificaat (welke up-to-date worden gehouden d.m.v. bijscholingen.)

G.C. Verweij & Zn. is sinds 1998 VCA gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu-Checklist Aannemers. Hiermee tonen wij aan dat wij structureel zorg besteden aan veiligheid tijdens het werk. Het VCA certificaat wordt jaarlijks getoetst door Aboma. Daarnaast hebben wij sinds december SCL Light Statement trede 3(Veiligheidsladder), welke ook jaarlijks getoetst wordt door Aboma.