Nieuws

25 augustus 2023

Nieuwe multifunctionele shovel Ljungby L20

Zaterdag 6 mei jl. is onze nieuwe multifunctionele shovel, een Ljungby L20, afgeleverd door Werklust Holland BV te Apeldoorn.
De multifunctionele shovel is ontworpen door Gertjan Verweij in samenwerking met Nijhuis Engineering te Dronten en Aboma te Ede.

Werklust Holland heeft de shovel voorzien van diverse extra opties zoals o.a. extra werkverlichting, contourverlichting, joystick besturing/bediening en extra opbergkisten. Het 360 graden camera systeem is opgebouwd door Brigade.
Daarna heeft Nijhuis Engineering de Fassi mast met Fly jib, geleverd door Fa. Evenboer te Broek in Waterland, omgebouwd tot multifunctionele hijsarm.

De Fassi hijsarm kan uitgebreid worden met fassi fly jib en een hulparm. Met de flyjib kan er een hoogte gehaald worden van maar liefst 28 meter.
In combinatie met de hulparm wordt de hijsarm multifunctioneler doordat er verschillende aanbouwdelen aan gekoppeld kunnen worden zoals:

  • Engcon draaikantelstuk met hydraulische verstelbare vorken
  • Vaste jib met rotator
  • Lier kop
  • Werkplatform

Doordat er aan de hulparm een werkplatform gemonteerd kan worden kan de shovel ingezet worden als hoogwerker. De shovel is volledig radiografisch bedienbaar vanaf het werkplatform.
De shovel is door Aboma gekeurd als hijskraan, heftruck en hoogwerker.

De shovel heeft een Stage V motor en is daarnaast uitgerust met een standaard zwaar vorkenbord, hydraulisch vorkenbord en dichte bak geleverd door Beco Vianen. De shovel is door Boonzaayer te Apeldoorn in de blankenlak gespoten.